La volanul noului Stinger pe circuitul de la Mallorca

Am crezut întotdeauna în valorile brandului Kia și în nivelul ridicat de calitate și performanță al autoturismelor pe care le comercializăm, iar lansarea Kia Stinger ne-a alimentat cu interes și bucurie dorința de a-l conduce cât mai repede posibil. Am profitat, așadar, de prima ocazie ivită și am dat curs invitației Kia de a testa noul model în cadrul evenimentului dedicat dealerilor: Kia Stinger Driving Experience, ce s-a desfășurat la Mallorca, în Spania. Am vrut să ne reconfirmăm ceea ce știam deja atunci când am acordat întreaga noastră încredere acestui brand, ce se regăsește într-un moment ascendent binemeritat, și să ne asigurăm de absoluta valabilitate a afirmației că brandul Kia are un potențial enorm, care devine din ce în ce mai evident.

Încă de la lansarea conceptului Kia GT, prezentat în anul 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt, model în care își regăsește rădăcinile proaspăt lansatul grand tourer Kia Stinger, am înțeles că producătorul coreean este pe cale să schimbe regulile jocului într-un mediu competițional auto din ce în ce mai ofertant, în care producătorii de pe întreaga planetă încearcă să ofere din ce în ce mai multe variante de a alege unui public din ce în ce mai variat. Există cu siguranță un segment foarte bine definit de clienți care apreciază un automobil nu doar pentru funcția sa de a te transporta din punctul A în punctul B, ci și pentru modul în care îi face să se simtă pe parcursul călătoriei între cele două puncte. Dacă ar fi să îi împărțim în două segmente separate, am putea spune ca există oameni care apreciază într-o manieră mai pragmatică ceea ce oferă un autoturism din punct de vedere al caracteristicilor de bază și al opțiunilor oferite în raport cu suma plătită, și o a doua categorie de oameni care apreciază în primul rând senzația și bucuria pe care le-o produce simplul act de a conduce o mașină. Undeva între aceste două zone s-a poziționat Kia în momentul în care a decis să lanseze pe piață noul Stinger.
Disponibil atât cu sportiva tracțiune spate cât și în variantă AWD, cu două motoare în 4 cilindri de 2.0l turbo benzină, 2.2l turbo diesel sau 3.3l benzină, în nobila configurație a cilindrilor motorului V6 turbocompresat, Kia Stinger se vrea a fi mult mai mult decât un sedan cu puternice veleități sportive, fiind mai degrabă o expresie a spiritului Kia redefinit. Este cu siguranță o binemeritată afirmație de valoare a unui brand poate încă prea puțin apreciat pentru ceea ce oferă.

Având în vedere că fiecare dintre cei trei membri ai echipei Autonet prezenți la eveniment mai conduseseră autoturisme de peste 300 c.p. cel puțin o dată în viață, fiind împătimiți auto de când ne știm, eram într-o oarecare măsură familiarizați cu modul de a încerca să scoatem un timp cât mai bun pe un circuit auto. Cu toate acestea, primul contact cu Kia Stinger ne-a depășit, în sensul cel mai propriu, toate așteptările.
Prima senzație pe care o experimentezi atunci atunci când te apropii de Kia Stinger este generată de formele sale fluide care conturează un adevărat efect dinamic, ce dă acea senzație de mișcare chiar și atunci când se află pe loc. Alura exterioară a Kia Stinger este de-a dreptul impresionantă, cu absolut nimic mai prejos decât a oricăruia dintre concurenții din segment. Aceeași senzație de fluiditate și de design inteligent pus în slujba funcționalității predomină și la interior, fiind dublată de o calitate a materialelor de un înalt rafinament. Poziția la volan este aceea tipică unui GT, joasă și cu toate comenzile la îndemână, senzația predominantă fiind aceea că ești perfect conectat și aparții mașinii. Ceea ce ne-a bucurat cel mai mult pe parcursul abordării șicanelor de pe circuitul de la Mallorca a fost însă direcția extrem de precisă, aproape chirurgicală, care ne-a permis să așezăm mașina pe viraje exact așa cum am dorit, senzație ce a fost puternic amplificată de accelerările uimitoare, în special ale variantei GT cu motorul său de 3.3 litri V6 turbo.
Am încheiat bucuroși o zi petrecută într-o mare măsură pe circuitul de la Mallorca, încântați că am avut ocazia să testăm o mașină cu un temperament foarte puternic, bine legată și extrem de promptă în răspunsuri, o mașină care îmbină într-un mod remarcabil sportivitatea de înaltă clasă cu un nivel de confort aproape fără cusur. Însă un alt mod de a trăi bucuria prilejuită de conducerea unei super mașini (în adevăratul sens al cuvântului) a fost aceea generată de confirmarea faptului că reprezentăm un brand auto ce are valori puternice și foarte bine definite, o marcă în plină ascensiune, care își respectă întru totul principiile din codul de valori.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>