Niro, cel mai economic hibrid din lume

Salutare, sunt Niro! Fac parte din familia Kia din 2016 și chiar dacă nu am mulți ani de istorie în spate, sunt demn de laudă, pentru că am intrat în Cartea Recordurilor pentru titlul de „cel mai economic hibrid din lume“! Și nu oricum: am rulat aproape 6.000 de kilometri, între Los Angeles și New York, cu un consum de 3.07 l/100 km, fără să dau semne de oboseală. Peisajele frumoase și gândul că sunt grijuliu cu natura mi-au dat mai multă energie ca să uimesc întreaga lume, nu doar pe propriul șofer.

Te întrebi de ce pot vorbi? Cu toții știm cât de departe a ajuns tehnologia. 🙂  Ar fi frumos să mă prezint chiar eu, dar nu vreau să par arogant, așa că încep prin a prezenta calitățile generale ale unui hibrid. Nouă ne place să ne plimbăm prin natură încercând, totodată, să nu o atacăm. În același timp, iubim și traficul urban și aglomerat, pentru că suntem foarte ușor de manevrat. Ținem cu casa și suntem economice, datorită propulsiei hibride și capacității de a comuta perfect între motorul pe benzină și bateria electrică. În plus, diferența de preț între noi și un automobil convențional poate fi amortizată într-un interval de timp relativ scurt. De asemenea, costurile de mentenanță sunt mai mici în cazul nostru, impozitul este redus între 50% și 99%, iar accesul în majoritatea parcărilor publice este… gratuit. Da, ai citit bine!

Acum, să trecem la calitățile mele despre care îmi place să vorbesc adesea! Știu și eu că, la o primă impresie, aspectul contează. Am un design simplist, dar mă remarc datorită grilei frontale Tiger Nose, pe care o recunoști dintr-o mie. Am linii fine, moderne și aerodinamice. După ce deschizi ușile, interiorul te surprinde: muuult spațiu, scaune confortabile și o grămadă de butoane menite să-ți transforme drumurile în experiențe de condus memorabile. O să-mi spui că iarna vei conduce zgribulit pe scaunele mele, dar n-ai aflat încă faptul că ofer căldură pentru toate locurile pasagerilor. Vara, ca să fiu și mai econom, îți pun la dispoziție opțiunea de a activa climatizarea doar pentru tine, cel care conduci, iar în caz de căldură mare, scaunele pot fi ventilate. În plus, mă asigur că stai confortabil și o să reglez automat scaunul, la fel și oglinzile, chiar în momentul în care urci în mașină, pentru că pot memora poziția setată de tine.

Nu sta cu mâinile pe telefon! Lasă-l mai bine să i se umple bateria. Mă asigur că vei avea încărcare wireless pentru acest lucru, doar așază-l în locul potrivit. Nu protejez doar mediul, ci și pe tine, cu o armată de sisteme de siguranță: de avertizare pentru coliziunea frontală, sistemul autonom de frânare de urgență, cel avansat de păstrare a benzii de rulare, sistemul de alertă a traficului din spate, de detectare a obiectelor din unghiul mort și încă alte câteva pe care le vei descoperi la test drive.

Vrei să-mi afli și câteva secrete? Am o frână „de mână” tip pedală. Ghici unde? O vezi de cum te urci în mașină. Portbagajul meu poate fi de 4 ori mai încăpător pentru că scaunele din spate pot fi rabatate, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h are loc în 11,5 secunde. Mă poți conduce în două moduri: Eco și Sport.

Am vorbit destul despre mine… Mi-ar plăcea să te cunosc și eu, să devenim prieteni, iar ca să îți faci o părere și mai bună, dacă mă alegi, vei beneficia de o garanție unică de 7 ani/150.000 km, transferabilă. Astfel, pentru o primă întâlnire îți propun să ne vedem în showroom. Doar la test drive îți vei da seama cât de bine ne potrivim. Ce zici, vii?

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>