Kia – trecut și prezent

Kia, brandul auto cu cea mai lungă tradiție din Coreea de Sud, are o istorie inedită și presărată cu evenimente dintre cele mai neobișnuite. Compania a fost fondată în decembrie 1944 sub denumirea inițială Kyungsung Precision Industry și a fost foarte apreciată ca producător de tubulaturi din oțel și subansamble pentru biciclete. În 1951, Kia produce prima bicicletă coreeană – Samchully.

În anul 1952, compania își schimbă denumirea din Kyungsung Precision Industry în Kia Industries, iar în 1957 începe să producă motociclete de mici dimensiuni, sub licență. Odată cu lansarea în 1962 a micuțului pick-up cu 3 roți, K-360, Kia pășește pentru prima dată în lumea producătorilor de autovehicule.

În anul 1974, Kia lansează modelul Brisa, devenind primul autoturism produs în Coreea. Sedanul a fost asamblat la noua facilitate – fabrica Sohari – prima fabrică integrată de autoturisme a țării. Kia Brisa a fost primul model exportat și s-a bucurat de un succes foarte mare pe piețele de peste ocean, până în 1981, când producția sa a încetat.

De-a lungul timpului, Kia a produs o multitudine de autovehicule devenite modele iconice în istoria automobilului la nivel global, exprimând prin tehnologia și inovația caracteristice spiritul inovativ și permanent în expansiune al companiei. Micul producător de piese pentru biciclete de odinioară s-a maturizat odată cu timpul, devenind o marcă globală de prestigiu și un lider mondial din punct de vedere al calității, al satisfacției utilizatorilor și al designului inovator. Numeroasele premii câștigate la nivel mondial sunt dovada clară a determinării și a progresului evident al companiei.

Tocmai datorită acestei creșteri vibrante în industraia auto, Kia aduce o abordare proaspătă a lucrurilor, reușind să câștige aprecieri din ce în ce mai numeroase în lumea automobilistică, exact ca o melodie pe care începi să o îndrăgești de prima dată când o asculți.

Sloganul Kia – Puterea de a surprinde – exprimă dorința noastră de a te surprinde în mod plăcut cu experiențe dinamice și încântătoare care îți vor depăși cu mult așteptările.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>