Kia Ceed ajunge la a 3-a generație și setează noi standarde în clasa compactă

Proiectat în Germania și construit în Slovacia, Kia Ceed a adus o nouă abordare în segmentul C, încă de la introducerea sa, în anul 2006. Designul contemporan, corect și atent lucrat, funcționalitatea de înaltă clasă și o fiabilitate girată de garanția de 7 ani sau 150.000 km. au fost elementele care au transformat-o rapid într-o mașină foarte populară și îndrăgită imediat de cei care au condus-o.

În luna martie a acestui an, Kia va prezenta în premieră mondială, la Salonul Auto de la Geneva, cea de-a treia generație a modelului Ceed, un model ajuns deja la maturitate prin prisma personalității pe care o afișează, dar și datorită nivelului superior de tehnologizare pe care îl oferă.

Așa cum este explicat și de inițialele ce îi compun numele, acela de autoturism creat  pentru Comunitatea Europeană, cu Design European (Community of Europe, with European Design), Ceed a cucerit rapid inimile cumpărătorilor europeni. Aceștia au regăsit în calitățile compactei coreene exact ceea ce își doreau de la o mașină.

Cu peste 1.28 milioane de unități vândute până în prezent, dintre care peste 640.000 de unități aparținând celei de-a doua generații, Kia se așteaptă la o creștere și mai mare a gradului de popularitate și încredere de care se va bucura cea de-a treia generație Ceed.

Desenat la centrul de design european al brandului din Frankfurt, Germania, sub coordonarea lui Gregory Guillaume – seful centrului de design din Europa – și a lui Peter Schreyer, Președinte și Șef Design al Kia Worldwide, Ceed urmează direcția de design și încorporează elemente de personalitate de la Kia Stinger, unul dintre cele mai avansate Gran Turismo ale prezentului. Astfel, noul Ceed afișează un design încrezător ce denotă forță, precizie și dinamism.

Designul exterior urmează, astfel, modificările funcționale operate la nivel tehnic. Așadar, construit pe noua platformă K2, noul Ceed este mai lat cu 20 mm (1,800 mm) și cu 23 mm mai scund (1,447 mm) decât vechea generație, ceea ce înseamna o stabilitate îmbunătățită, dar și mai mult spațiu interior.

Noul Ceed va fi pus în mișcare de o paletă largă de motorizări, noul propulsor turbo pe beznină 1.4 T-GDI fiind capabil să dezvolte 140 c.p. Pentru fanii motorizărilor disesel, există acum opțiunea unui nou agregat „U3“ de 1.6 litri CRDi, disponibil cu o putere de 115 sau 136 c.p. și capabil să ofere un cuplu de 280 Nm.

Fiecare motorizare va avea disponibilă varianta unei cutii manuale cu 6 rapoarte, iar pentru cele două motoare prezentate mai sus va exista și varianta unei transmisii automate cu 7 rapoarte, cu dublu ambreiaj.

O altă noutate regăsită pe lista opționalelor noului Ceed este sistemul de încălzire a parbrizului printr-un sistem de fire electrice foarte subțiri încorporate în structura geamului. Acest sistem oferă o soluție de dezaburire sau de degivrare foarte rapidă, extrem de utilă în contextul unui stil de viață dinamic, propriu zilelor noastre.

Îmbunătățirilor considerabile aduse componentei dinamice, dar și celei stilistice, li se adaugă și o serie de noi avantaje menite să sporească gradul de siguranță al pasagerilor. Noul Ceed va fi dotat standard cu 7 airbag-uri, sistem de avertizare privind atenția șoferului, sistem de asistență la schimbarea fazei lungi, sistem de asistență la păstrarea benzii de circulație și de atenționare la posibilele coliziuni frontale.

Mai mult decât atât, noua generație Kia Ceed va beneficia de tehnologii avansate precum sistemul de Smart Cruise Control, asistență la parcare și sistemul de recunoaștere a pietonilor.

Aceastei palete impresionante de dotări, în combinație cu semnătura de design de un înalt rafinament stilistic, li se adaugă bine-cunoscuta garanție Kia de 7 ani sau 150.000 kilometri. Astfel, ingredientele perfecte pentru un nou succes al generației Ceed par a fi întrunite, timpul și cifrele de vânzări urmând să îl confirme.

Noul Ceed va vedea linia de producție la începutul lunii mai, urmând ca la sfârșitul trimestrului 2 al acestui an să îl putem vedea deja pe străzile Europei, „habitatul“ pentru care a fost proiectat.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>