Noul Ceed e sinonim cu siguranța

Noul CEED a fost construit să răspundă nevoilor tale, iar pe primul loc stă siguranța. Pe lângă cele șase airbag-uri din dotarea standard, mai multe sisteme devin active odată cu pornirea mașinii, astfel încât orice călătorie să devină o bucurie.

Nu-ți place să ieși cu spatele dintr-o parcare aflată într-o zonă aglomerată? Scapi de stresul ăsta: Noul CEED te avertizează când vin din lateral mașini cu care ai putea intra în coliziune. Sistemul Rear Cross Collision Warning îți dublează asigurarea și te ferește de claxoane, șoferi nervoși și chiar de incidente.
De asemenea, Noul CEED te ajută să eviți incidentele din trafic, prin detectarea mașinilor din față- Sistemul Forward Collision Avoidance Assist (FCA), disponibil în echiparea standard. Iar opțional, poți alege ca mașina ta să te anunțe dacă apar pietoni în raza în care te deplasezi. În acest caz, volanul oferă un răspuns tactil: începe să vibreze. Iar partea bună este că, dacă tu nu reacționezi, mașina frânează automat pentru evitarea sau atenuarea coliziunii.
Cu ajutorul pilotului automat adaptiv (Smart Cruise Control cu Stop&Go), viteza și distanța față de vehiculul din față sunt reglate în mod automat. Concret, dacă șoferul din fața ta va mări viteza de rulare, Noul CEED va accelera până la viteza maximă setată. Iar în cazul în care mașina din față încetinește, sistemul reduce viteza și chiar oprește CEED-ul, dacă este nevoie.
Suntem reponsabili și de ceilalți participanți din trafic, așa că Noul CEED vine la pachet cu sisteme de siguranță care îi protejează și pe ei. Spre exemplu, noaptea, când camera video din parbriz detectează luminile farurilor unui vehicul care vine din sens opus, sistemul High Beam Assist comută automat pe faza scurtă, pentru a nu-l deranja pe șoferul din față. După întâlnirea celor două mașini, faza lungă se reaprinde automat.

Noul CEED face pași și spre condusul semi-autonom. Accelerarea, frânarea și direcția sunt controlate în funcție de vehiculul din față, cu ajutorul sistemului Lane Following Assist. Asta înseamnă că deplasările devin mai ușoare, lipsite de stres și mai sigure… Sistemul se bazează pe camera video și senzorii radar pentru a menține o distanță sigură până la vehiculul din față. În același timp, monitorizează marcajele de pe carosabil pentru a menține mașina pe centrul benzii de rulare.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>