Aromaterapie pe patru roți

Bețișoarele parfumate sunt aprinse. Tâmplele-ți sunt masate, iar somnul ți se adâncește și mai mult. Biiiiiip! Sună telefonul. Razele soarelui îți dau de înțeles că nu te afli la SPA, ci în propriul pat, urmând să-ți începi ziua, ca de fiecare dată. Ai da orice pentru puțină relaxare, însă ai multe lucruri de făcut. Ce ai zice dacă ți-ai transforma mașina într-un salon de terapie: aromaterapie? Drumurile zilnice vor deveni mai plăcute și starea ta se va îmbunătăți considerabil.

Există studii care demonstrează că diferite uleiuri esențiale ne pot induce o anumită stare, și asta nu numai la volan. Unele te ajută la eliberarea oboselii, stresului, altele îți pot crește concentrarea și chiar poți recunoaște pericolul mai ușor, cu ajutorul lor.

Dacă alegi să folosești aromaterapia cu jumătate de normă în mașină, trebuie să testezi de acasă uleiurile pentru a ști ce fel de stări îți induc, atât ție, cât și celorlalți parteneri de drum. Cercetătorii spun că aromele benefice pentru șofat includ menta și scorțișoara: reduc iritabilitatea și îmbunătățesc concentrarea. În același timp, lămâia îți va oferi o gândire clară și-ți va induce stări pozitive. Dacă nu ai un difuzor de uleiuri esențiale, ia un șervețel în care pui maximum două picături de esență și așază-l în dreptul ventilatorului. Ai grijă! Nu folosi multe picături. În cazul acesta, esențele tari chiar se țin în sticluțe mici, iar efectele lor nu sunt întotdeauna benefice.

Asigură-te că mașina e bine aerisită. Uneori și ea suferă din cauza căldurii, iar pentru a o ajuta, ia o sticlă cu pulverizator, pune apă, adaugă două picături de uleiuri revigorante, cum ar fi eucaliptul sau grapefruit-ul și fă-ți mașina fericită. Avem și un pont. La drumurile lungi, când călătorești alături de copii, folosește uleiul de mandarin. Ajută adulții să se calmeze, iar copiii nu vor mai avea nevoie de vizionarea desenelor animate, adorm imediat.

Există și arome periculoase. Uleiurile esențiale de mușețel, levănțică și iasomie trebuie ținute departe de mașină. Te fac să te relaxezi și îți vor induce o stare de somnolență. În schimb, ar fi perfecte acasă, după o zi obositoare în care ai nevoie de un somn profund.

Avem o soluție și pentru zilele în care nu te simți prea bine. Beneficiile ghimbirului se resimt și în aer, însă dacă nu e în topul preferințelor tale, optează pentru citrice sau mentă. Nu uita ca, din când în când, să te mai oprești și să iei o gură de aer proaspăt.

Chiar dacă avem vieți haotice, încercăm printre picături să ne facem timp și pentru noi, chiar și atunci când conducem. Tu ai practicat aromaterapia în mașină? Spune-ne rezultatele tale. 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>