Ceed nu stă locului toamna asta!

Chiar dacă ne gândim cu nostalgie la perioada concediilor, toamna ne pregătește surprize! Ne-am reacomodat cu traficul aglomerat, mașina a rememorat drumul către școală și serviciu, iar în weekend-uri o putem duce în locuri cu peisaje în culorile focului. Le parcurgem puțin în scris pe fiecare, apoi venim cu câteva sugestii pe care să le bifezi cu check toamna asta!

Încă cinci minute de somn… mai bine nu!

Odată cu începerea școlii, zilele de luni, și nu numai, sunt date peste cap. Vrei, nu vrei, tot întârzii din cauza condițiilor din trafic. De aceea, ar fi bine să pleci măcar cu zece minute mai devreme și să explorezi hărțile virtuale pentru a descoperi noi scurtături. Sunt detalii care îți pot salva timpul și… răbdarea. Nu uita că acum trebuie să fii și mai atent/ă! Chiar dacă traficul ne aduce pe toți împreună, trebuie să menținem distanța corespunzătoare față de ceilalți șoferi, să adoptăm un stil de a conduce preventiv și să respectăm regulile de circulație.

În mașină, vacanța continuă!

Cu toate că sezonul estival a ajuns la final, mai dăm o fugă pe ici, pe colo, până când vremea rea își va face simțită prezența. La mare, soarele a început să aibă dinți mari, mai degrabă dăm o fugă la munte. Nu uita că Transfăgărășanul se închide pe 31 octombrie, deci mai ai timp de o scurtă escapadă. Dacă tot ai ocazia să mergi pe autostradă pentru a ajunge la destinație, e momentul perfect să încerci sistemele de siguranță cu care este echipată mașina ta. La volanul lui Ceed, vei vedea că sistemul Smart Cruise Control îți va monitoriza distanța față de autovehiculul din față: va accelera și va frâna în funcție de acțiunile acestuia. Un alt sistem este Driver Attention Warning, care are grijă de felul în care te comporți la volan, iar în momentul în care trebuie să iei o pauză, sistemul emite semnale vizuale și sonore pentru a te avertiza.

Dar unde ne îndreptăm? Pentru peisaje deosebite, toamna aceasta poți vizita Lacul Roșu. Fiind un versant prăbușit din 1838, este ferit de frig sau vânt, așa că vei putea respira aer curat fără să ai nevoie de cea mai groasă geacă. Un alt loc, ieșit parcă din basme, este Cetatea Poenari, situată în vârful muntelui Căpățânii. Faci puțin efort, dar vei vedea că merită. Dacă ajungi în Apuseni, ar fi bine să treci prin sătucul Lepșa. Fiind un punct de acces în Parcul Natural Putna-Vrancea, peisajele ruginii nu te vor dezamăgi!

lacul rosu harghita

Sursa: aici 

Evadează aproape de București!

Dacă stai în București și nu ai chef de o plimbare prea lungă, poți găsi locuri de evadare și la treizeci de minute distanță. Ai la dispoziție palate: Știrbey sau Mogoșoaia, iar dacă vrei să te conectezi cu natura, îți recomandăm Parcul Natural Comana sau Grădina Zoologică Băneasa. Relaxarea totală o poți obține și dacă faci o plimbare pe Lacul Snagov.

Sursa: aici

Cu toate că soarele începe să se ascundă, important este ca starea noastră de bine să se mențină și atunci când vacanța a luat sfârșit, mai ales când ne aflăm în Ceed, mașina anului!

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>