Garanția, îngerul Kia care stă 7 ani pe umărul din dreapta

Trăim într-o lume în care pericolul se află la fiecare pas: departe devine aproape când trecem prin controale stricte în aeroporturi, când ne sunăm rudele plecate în Italia după un cutremur major sau când sperăm să nu fi fost români în ultimul avion prăbușit despre care vorbesc oamenii la știri. Sentimentul de siguranță e tot mai mult încercat în ultima vreme. Ne place să fim protejați în a face orice, vrem să fim liniștiți, să-i știm pe toți ai noștri bine și feriți de pericole. Ajungem să ne dorim siguranță la fel de mult cum ne dorim sănătate și din ce în ce mai mulți oameni fac eforturi pentru a avea parte de ea. Alegerea unei mașini noi vine la pachet cu un set de griji pe care am prefera să le ținem departe cât mai mult timp, iar unul dintre factorii care ne asigură sentimentul de liniște este garanția. Cum ar fi ca șapte ani să nu ai niciun stres legat de mașină? Ei bine, este posibil!

Kia oferă una dintre cele mai bune garanții internaționale la momentul actual: șapte ani de drumuri fără griji. Perioada poate fi asociată cu „cei șapte ani de acasă”, timp în care descoperiți împreună locuri frumoase, alături de oameni dragi. Ah, și avem și-un pont: din 2010, când a fost introdusă garanția pentru toate modelele, se estimează că deținătorii de Kia din Europa au parcurs o distanță care poate fi echivalată cu mai mult de patru milioane de drumuri ale circumferinței Pământului. Lungă călătorie, așa-i? Poți chiar tu să faci parte din ea.

Garanția din „bară în bară” acoperă fiecare automobil Kia până la șapte ani, fără limită de kilometri în primii trei ani și cu promisiunea că dragostea pentru mașină nu va dispărea la finalul acestui interval. După această perioadă, se aplică limita de 150.000 km și ai din start garanție Antiperforare la coroziune de până la 12 ani, în funcție de model. Sună bine, nu? Mai ales că această garanție unică este transferabilă complet de la un proprietar la altul. Nu ne gândim că te-ar lăsa inima să-ți vinzi Kia, însă poate vreo rudă a pus ochii pe ea, iar tu vrei să-i faci o bucurie. 🙂

Să fie un Sportage roșu? Sau poate un Stonic galben? Decizia îți aparține și te vei bucura drumuri sigure și lipsite de griji. Partea bună este că dacă vrei să folosești automobilul în scopuri comerciale, tot beneficiezi de garanție până în 150.000 kilometri parcurși. Dacă ai probleme cu mașina în afara țării, le poți rezolva la orice service autorizat Kia, în baza garanției internaționale: trebuie doar să ai la tine caietul de service original.

Ce nu acoperă garanția?

Știm că nu ni se oferă mereu totul de-a gata, tocmai de aceea trebuie să contribuim pentru a avea lucrurile așa cum ni le dorim, să le tratăm corespunzător și să le întreținem decent. Deteriorările produse de factori care nu pot fi controlați de producător, precum întreținerea necorespunzătoare a mașinii, uzura normală sau diverse accidente nu intră sub acoperirea garanției. La acest capitol, amintim abordarea incorectă a curbelor, supraîncărcarea automobilului ori participarea la competiții. Pentru a nu întâmpina neplăceri de acest gen, trebuie doar să fii un conducător auto preventiv și să consulți Manualul Utilizatorului, unde vei găsi toate informațiile pentru a fi gata de călătoriile care vor urma.

Știm cu toții că odată ce cumpărăm mașina pe care ne-am dorit-o atât de mult, gândul către ea ne fuge în orice moment al zilei, nu doar atunci când suntem la volan. Cu ajutorul garanției din „bară în bară” vei avea drumuri mai frumoase, experiențe de care să te bucuri la maximum și un automobil despre care știi că nu te va lăsa la greu. Nu mă crezi? Vino la test-drive și te vei convinge!

7 Comments

  • Florian| 30.12.2019 at 06:08 Răspunde

    Bună ziua, mă numesc Florian si am achiziționat o kia sportage da la primul proprietar in urma cu 1luna. Mașina are an de fabricație noiembrie 2014 si dispune de un motor 1,7 crdi, tracțiune față. Sunt mulțumit de mașină însă a apărut o problemă cu Cutia de Viteze! (intra grei in viteze si scoate zgomote) Am făcut o diagnoza la service autorizat si soluția eate:schimbare cutie de viteze! Întrebare mea este următoarea :Cutia de viteze mai este in garanție ținând cont de faptul că mașina are 5 ani vechime? Vă mulțumesc.

    • Anonim| 19.11.2020 at 15:19

      desigur

  • buna| 31.03.2021 at 14:14 Răspunde

    Garantia kia e o mare pacaleala.Cand ai probleme cu masina,raspunsul lor este ca ” e uzura normala” cu toate ca masina este in perioada de garantie.Asta se numeste practica incorecta,pacaleala sau cum vreti sa-i spuneti.De ce la cumpararea masinii nu ti se spune clar ca orice piesa de pe masina are garantie o saptamana,doua,trei dupa care toate piesele au uzura normala si nu mai sunt acoperite de garantie?Dar nuuu, ei iti flutura sub nas garantia de 7 ani,150.000 de km , care este o mare pacaleala si minciuna.
    RUSINE KIA !

  • George| 01.06.2021 at 13:36 Răspunde

    Anvelopele care nu au fost folosite 5 luni și s-au deformat întra în garanție?

    • Diesel| 12.04.2023 at 19:20

      Desigur, si tot pe garantie se inlocuieste si benzina din rezervor daca ai consumat-o, asta doar in primii 7 ani de garantie..

  • Militaru Eugen| 28.04.2023 at 15:45 Răspunde

    Lipsa prima pagina din carnetul de garanție…kia sportage 1,7 crdi din 2017…e normal sa plătesc 22.000 lei reparația c.v. automate?

  • Octavian| 03.08.2023 at 14:37 Răspunde

    Bună ziua. Intenționez să achiziționez un autoturism Kia. Am însă o întrebare: Dacă se defectează mașina și este încă în acei șapte ani de garanție, beneficiez de mașină la schimb până se repară mașina mea?

    Zi minunata,
    Octavian

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>