Tu ce ai interzice la volan? Noi am făcut o listă scurtă!

Automobilul a devenit indispensabil pentru mulți dintre noi, iar anumite obiceiuri de acasă le-am inserat în viața de șofer. Uităm un lucru: mașina este pentru a ne deplasa, nu pentru a rezolva printre picături micile crize existențiale. Trebuie să fim mereu concentrați și să evităm să ne distragem atenția cu alt lucru. Deci, cafeaua ar trebui sorbită în bucătărie, părul ar trebui aranjat în oglinda din baie, iar conversațiile la telefon vor fi înțelese mult mai bine dacă te vei concentra doar la ce spune interlocutorul. Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra eventualelor pericole la care ne putem expune, iar pentru asta am făcut o listă cu lucrurile care ar putea fi interzise în mașină.

Photo: doualocuri.ro

Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai frumoasă din țară? Dragile noastre, un machiaj aplicat în grabă între semafoare nu va rezista cât e ziua de lungă, spun cercetătorii britanici. Glumim. 🙂 Pentru asta, e perfectă oglinda de acasă. Mai ales că 27% dintre femei au fost implicate în mici incidente în trafic în timp ce mâinile nu erau pe volan, ci pe mascara, ruj sau dermatograf, arată un studiu făcut de cotidianul Telegraph. Rămâi în siguranță: aplică-ți make-up-ul după ce staționezi regulamentar, nu cât aștepți să se facă semaforul verde.

via GIPHY

Fumatul ar putea fi considerat o formă de libertate, însă toate efectele negative pe care le are asupra omului ar trebui să te facă să stai departe. Fiecare știe ce e mai bine pentru el, dar oare e sigur să fumezi în timp ce șofezi? Fumul care poate apărea în habitaclu ți-ar putea afecta vizibilitatea și concentrarea la drum, plus că una dintre mâini va fi ocupată. Unele țări au interzis fumatul în mașină alături de minori, cum ar fi Anglia sau Australia, iar la noi, fumatul este interzis în maşini de transport public şi în cele ale instituţiilor.

via GIPHY

Știm, mâncatul la volan poate salva mult timp, dar această acțiune inofensivă la prima vedere are și consecințe. Dacă mănânci la volan, riscul de a face accident crește cu 8%. Nici doctorii nu ar fi de acord cu asta. O digestie corectă se face alocându-i timpul necesar. Ori în mașină, actul va deveni secundar și nu îi vei da toată atenția. Plus că s-ar putea ca din feliile de pâine să cadă firimituri, iar sosul să ajungă pe tapițerie. Anumite pete sunt greu de scos, avem aici un articol care să te convingă de asta. Deci, mâncăm acasă, da? Sau la restaurant.

via GIPHY

„Ham, ham!” se aude din mașină, dar nu e șoferul. Sigur știi că animalele nu au voie să stea pe scaunul din față. Chiar dacă par cuminți, s-ar putea agita dacă văd un câine pe geam. Așa că, cel mai bine, transportă-ți animăluțul în cușcă. Pentru siguranța lui, pentru siguranța voastră.

Chit că aceste lucruri se reglementează sau nu, siguranța este cea mai importantă. Până ca ideile noastre să fie agreate de autorități, poate ar fi bine să le transformăm în legi personale.:)

1 Comment

  • Anonim| 21.06.2019 at 20:52 Răspunde

    Si niste prosti care scriu doar prostii ar trebui interzisi la volan

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>