Primii îngerași în zăpadă? Pregătește-ți mașina să le traseze aripile!
- 28.11.2019
- Autonet
- Posted by Autonet Kia
- 1 Comment
Cu toate că în ultimii ani, iarna s-a lăsat așteptată, semnele instalării ei apar din timp: vedem dimineața bruma așternută pe iarba uscată, ieșim din casă cu un fular și o haină mai groasă, portocalele încep să apară în supermarket-uri și… ne aducem aminte să „îmbrăcăm” mașina corespunzător pentru sezonul rece. Pentru a avea călătorii lipsite de griji iarna aceasta, îți lăsăm mai jos o listă cu tot ce trebuie făcut și avut, pentru ca zăpada să nu se transforme în dușmanul mașinii tale.
Încalță-ți mașina cu anvelopele corespunzătoare
Anvelopele de iarnă sunt absolut necesare. Imaginează-ți cum ar fi să mergi cu teneșii iarna. Nici mașina ta nu merită senzația asta. Anvelopele folosite pe timpul verii funcționează bine de la 7-8 grade Celsius în sus. Atunci când temperaturile scad, cauciucul se întărește, iar aderența scade. Deci, asigură-te că ai cauciucurile de iarnă puse pentru a nu avea surprize. Recomandat ar fi, tot acum, să faci și revizia periodică pentru a nu avea probleme când stratul de zăpadă crește peste noapte.
Antigel, anti-uzură
Este cel care menține sistemul circulator al mașinii tale și care îi face inima să bată constant. Adică protejează împortiva înghețului, supraîncălzirii și coroziunii. După un timp, antigelul își pierde din proprietăți și trebuie schimbat. Vei afla din manualul de utilizator termenul la care se schimbă sau poți merge în service. Mecanicul tău cu siguranță va ști când e momentul pentru înnoirea lui.
Lichidul pentru parbriz dezgheață privirea
Menținerea parbrizului curat este importantă pe tot parcursul anului, indiferent de situație. Un lichid de parbriz bun pentru iarnă este cel care îngheață abia la temperaturi de -30 de grade Celsius. Mare atenție să nu lași lichid de parbriz de vară! La prima zi mai geroasă, acesta poate îngheța afectând funcționalitatea sistemului, iar asta duce la complicații și costuri suplimentare: vasul de plastic se poate sparge, motorașele se pot strica, canalele nu vor mai funcționa, iar așa, în loc să cumperi globuri pentru brad, vei face o cheltuială neprietenoasă.
Tot acum, asigură-te că ai spray-uri speciale pentru dezghețare. În niciun caz să nu folosești apa caldă când temperatura de afară e cu minus, poți sparge geamul.
Ștergătoarele: mai sensibile decât vara
Regula generală iarna: ridicăm ștergătoarele atunci când parcăm mașina. Dacă uităm acest pas, ele pot îngheța și se pot lipi de parbriz, devenind nefuncționale.
Odată asigurată o bună vizibilitate, e bine să ai o pereche de ochi în plus, care să înregistreze călătoriile pe care le parcurgi iarna. Un martor imparțial prezent tot timpul alături de tine poate deveni un ajutor de nădejde în cazul unor incidente care apar odată cu prima zăpadă. Există camere video care pot stoca timp de câteva zile, amintirile fiecărui drum.
Accesorizează-ți mașina cu lucruri utile
Iarna, covorașele din cauciuc sunt indicate în locul celor din textil: rețin apa, protejează podeaua mașinii contra mucegaiului și deteriorării. Plus că, se curăță și se usucă mult mai ușor.
Când pleci de acasă, iar fulgii de zăpadă se transformă în bulgări, nu uita să ai la tine: o perie, o racletă și o lopată pentru îndepărtarea zăpezii.
Siguranța e garantată inclusiv de lumini
Înainte de iarnă, ar fi bine să te asiguri că farurile tale nu sunt mătuite. Acest lucru se întâmplă când pe suprafața geamului se strânge murdărie care, în timp, devine aproape imposibil de îndepărtat, având neapărată nevoie de un polish profesionist.
Stilul de condus al unui „copil” cuminte
Chiar și șoferii trebuie să-l impresioneze pe Moș Crăciun, iar faptele bune se strâng și cu o lună înainte. Conducerea defensivă și precauția sunt vitale pe toată perioada anului. Iarna, însă, trebuie să avem și mai multă grijă deoarece condițiile de drum și vizibilitatea redusă ne vor pune la încercare atenția, răbdarea și, mai ales, reflexele.
Tu cum îți pregătești mașina pentru perioada următoare? 🙂
Noi livrăm mașini gata pregătite!
1 Comment