Începător, dar pregătit pentru viitor!

Mâna sus dacă avem începători pe aici! Astăzi le dedicăm un articol. Știm că perioada de acomodare în trafic îți pune la încercare atenția, dar avem mai jos un mic „ghid de începător”, care te va ajuta să treci peste lucrurile care îți dau bătăi de cap.

„Lămâile” din geam sunt importante! Cu ajutorul lor, ceilalți participanți la trafic vor avea mai multă grijă să îți ofere spațiul și timpul necesar pentru manevrele pe care le faci. Îți vei face ție un bine, deoarece din punct de vedere legislativ este obligatoriu să le ai în timpul primului an de șoferie, și te vei simți în siguranță la volan. Deci, nu le subestima!

Când pornești mașina, trebuie să ții cont mereu de câteva lucruri: frâna de mână trebuie decuplată la orice deplasare; nu uita de lumini, chiar și pe timp de zi trebuie să le ai în funcțiune pe cele de întâlnire. Știm că ai învățat încă din școala de șoferi să îți reglezi oglinzile, pentru a-ți oferi vizibilitatea de care ai nevoie. Pe parcursul drumului, când mergi înainte fără să faci vreo manevră, verifică permanent toate oglinzile. Chiar dacă tu conduci respectând toate regulile, trebuie să vezi ce fac și ceilalți șoferi.

Măsurarea distanțelor este și ea ceva mai dificilă. La început, probabil că parcările nu-ți ies perfect, mergi mai încet pe lângă mașinile lăsate pe dreapta, iar din greșeală mai poți urca și roata pe bordură. Secretul este să nu eviți astfel de momente și să cauți mereu locuri unde știi că te descurci. Exersează cât mai mult, până când aprecierea distanțelor ți se va transforma în reflex.

Un mic pont pe care ți-l dăm este ca la început să asculți radio-ul mai încet sau chiar să îl oprești. Așa, te concentrezi mai bine și poți vedea și auzi cum reacționează mașina la manevrele pe care le faci.

Dacă te afli într-o pantă, iar plecarea de pe loc cu frâna de picior ți se pare grea, nu uita că ai și frână de mână! Va juca același rol. Odată ce mașina trepidează și simți că o ia din loc, lasă jos frâna de mână și continuă-ți deplasarea.

Când ai ajuns în parcare, asigură-te că ai roțile îndreptate și nu uita să poziționezi selectorul în treapta întâi sau să tragi frâna de mână. Nu în ultimul rând, trebuie să stingi farurile și ștergătoarele în cazul în care erau pornite. Altfel, ele vor consuma în continuare energie, chiar dacă mașina este oprită, iar bateria se poate descărca rapid.

Nu uita ca periodic să faci toate reviziile necesare mașinii. Cel mai bine ții un jurnal în care să le notezi pe toate. Dacă revizia se apropie, nu uita, service-ul nostru se află pe Calea Giulești nr. 121J. Te așteptăm pentru orice probleme întâmpină mașina ta! 🙂

 

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>