Autonet și cele 500 de scrisori de Crăciun

Caravana faptelor bune se află la Autonet

alt=”Echipa faptelor bune Autonet” />

„Știu că nu am fost cel mai cuminte copil, uneori o mai dau în bară. Mai știu și că ești bun și că faci foarte mulți copii fericiți.“Așa începe scrisoarea unui copil către Moș Crăciun. Mulți îi scriu ce visează să primească. Trist e că dorințele multora nu ajung la Moș.

Anul acesta, asociația Grow and Know a adunat 500 de scrisori de la copiii din Prahova și ne-a lăsat pe noi să alegem pentru cine să fim Moș Crăciun, îndeplinindu-le dorințele.

Este vorba despre copii care visează la o mașinuță cu telecomandă, o masă în oraș, o petrecere cu pizza și tort, jocuri pe calculator, plimbări cu mașina sau cel mai trist, dragostea și apropierea părinților. Sunt copii care speră să aibă parte cândva de ce au auzit sau văzut la televizor sau la semenii lor mai norocoși.

Pentru că noi suntem binecuvântați cu viețile și cu resursele disponibile, ne-am pus pe treabă și am împărțit bucurie celor mai puțin norocoși!

În primul rând, am dat sfară-n țară despre această inițiativă frumoasă. Și mare ne-a fost bucuria când am văzut că avem colegi și clienți receptivi. În mai puțin de două săptămâni, showroom-urile noastre s-au umplut de cadouri. Vineri a venit ziua cea mare, un test drive umanitar care ne-a îmbogățit în câteva ore cum nici nu visam!

Am făcut coloană de SUV-uri, iar spiridușii Autonet au plecat către Slon, Prahova. Drumul nu a fost lipsit de peripeții. GPS-ul ne-a încurcat puțin, dar nu ne-am supărat deloc, am admirat zona. Unii colegi au nimerit chiar într-o curte, la pomana porcului și au primit și câte o bucată de șorici. Alții doar s-au ofticat că nu au fost ei cei care s-au rătăcit.

alt=”Echipa faptelor bune Autonet” />

Am dus darurile strânse de noi și am pus umărul la împărțirea pe sate ale cadourilor deja ajunse acolo. Sute de cadouri strânse la Căminul Cultural, o adevărată uzină a lui Moș Crăciun. Oamenii de la asociația Grow and Know s-au organizat foarte bine, Excel și-a făcut treaba și de data asta, iar noi ne-am repartizat imediat ca să fim eficienți. În unele grădinițe, i-am prins pe copii pe final de program.

Aici, acum, ar urma povestea spusă de fiecare dintre noi. Dar pentru că a fost cu lacrimi, preferăm să păstrăm momentul pentru noi înșine. Ca pe o lecție din care învățăm că trebuie să fim buni nu doar de Crăciun, ca pe o șansă că am putut face gestul acesta și ca pe un moment pe care am vrea să-l repetăm.

Ne-am întors spre București cu mulțumirea că de data asta, am reușit. Și cu promisiunea că vor exista și alte dăți viitoare.

La fel de incredibile sperăm să fie și sărbătorile tale. Dacă ai pe cineva drag aproape și Moșul trece și pe la tine, atunci chiar ești norocos/norocoasă! Crăciun fericit!

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>