Kia și efectul de domino: care a fost primul, inspirația sau noul Sportage 2022?

  • Design exterior surprinzător și sportiv? Bifat!
  • Gamă extinsă de sisteme de propulsie? Bifat!
  • Ecran de control curbat, pentru experiențe cinamatografice? Bifat!
  • Sisteme avansate de asistență și noul mod de rulare Terrain? Bifat!
  • Parcare inteligentă de la distanță? De nerefuzat!

 

Atenție! Acest articol de blog conține informații care pot accentua… inspirația Kia!
Noua versiune a SUV-ului consacrat va fi la înălțime atât la propriu, cât și la figurat. Mai ales dacă luăm în considerare faptul că modelul din 2022 vine pentru prima dată cu o versiune dedicată exclusiv pieței europene, în istoria sa de 28 de ani.

Și pentru că nu poți vorbi de viitor fără să îți amintești de nostalgia primelor generații, facem o scurtă incursiune în timp și observăm că transformările prin care au trecut modelele Kia reprezintă suma inspirației noului Sportage 2022. La o privire comparativă între generația a patra (2016) și generația a cincea (2022), concluzia este următoarea: impactul vizual este instantaneu, prin liniile clare, ce încadrează unitar farurile și stopurile.

Forma farurilor a primit un plus de agresivitate, liniaritatea caroseriei s-a intensificat, iar motorizarea a fost îmbunătățită, Sportage continuând să inspire prin aceeași pasiune pentru condus, sub sloganul „Movement that inspires”.

Sub titlul de premieră europeană, noul Kia Sportage 2022 devine mai mult decât un automobil al viitorului: te invită la exerciții permanente de imaginație. Totuși, care sunt atuurile vizuale și tehnologice ale modelului, care ne fac să credem că viitorul e deja aici?

Stingeți reflectoarele și aprindeți farurile! E timpul pentru noua eră Sportage

Grila frontală conectează luminile de zi de tip DRL LED în formă de bumerang, care încorporează armonios blocurile optice Matrix LED, cunoscute și sub numele de „sistem inteligent de iluminare frontală.” Iar dacă decizi să te întorci din excursie pe timp de noapte, află că farurile LED Matrix pot prelua controlul luminilor. Beneficiul imediat al acestui fapt este că nu vei deranja ceilalți participanți la trafic în cazul activării fazei lungi.

Echiparea modelului vine cu un nou plafon negru, care accentuează dinamica stâlpului C al mașinii, în timp ce dozele de sportivitate sunt amplificate de liniile cromate care înconjoară automobilul. Am putea considera că fiecare șofer care urcă la volanul noului Sportage are parte de acel mai mult la care a visat mereu: mai multă frumusețe, mai mult confort, mai multă tehnologie. Mai mult Kia.

Un design neconvențional pentru o gamă extinsă de motorizări

Note dinamice a primit și motorizarea, datorită unei game extinse de sisteme de propulsie, integrând tehnologii electrificate, dar și motoare convenționale. Versiunea hibridă (HEV) și cea Plug-In Hybrid (PHEV) au un impact pozitiv atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra spațiului din habitaclu.

Spre exemplu, modelul HEV deține un pachet de baterii plasat sub bancheta din spate, rezultând un spațiu pentru picioare egal cu cel al versiunilor convenționale. Pentru motorizarea PHEV, bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub habitaclul SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior confortabil.

Inspirația e pe plus, confortul e la maximum

A venit momentul să nu mai ținem cont de numărul bagajelor, pentru că spațiul din portbagaj este suficient pentru depozitare. Capacitatea acestuia este de aproape 591 litri, iar pentru a maximiza confortul, scaunele din spate se pot rabata 40:20:40, permițând un spațiu de încărcare de până la 1.780 litri.

Până activăm, din nou, starea de vacanță, ne putem imagina o seară de cinema, în timpul unei excursii cu cortul: cele două ecrane LCD de 12.3 inchi și scaunele confortabile pot recreea o adevărată experință cinematografică. Pentru că necesitățile de conectivitate sunt foarte importante, trebuie să știi că noul Sportage este echipat cu porturi USB-C de încărcare rapidă, distribuite ingenios: unul în față și două în spate. Oare bancheta din spate este mai potrivită decât cortul?

Ecranul de control multimodal preschimbă total aspectul habitaclului, transformându-l într-o reproducere minimalistă a unui lounge. Poți controla navigația, sistemul de infotainment, dar și aerul condițonat, printr-o simplă atingere. În plus, sistemul Harman Kardon este proiectat special pentru a-ți oferi cele mai relaxante sesiuni audio.

Experiențele plăcute de condus trebuie să fie și cele mai… sigure!

Cu ajutorul sistemului ADAS ești asistat(ă) pentru evitarea coliziunilor frontale atât la virajele din intersecție, precum și în cazul evitării unei coliziuni cauzate de punctul mort. În plus, sistemul inteligent de asistență nu emite doar avertizări, ci frânează automat, pentru ca tu și pasagerii să vă simțiți în deplină siguranță.

„Ușurință” este termenul care descrie perfect efectuarea parcării. Noul Sportage dispune de parcare inteligentă de la distanță, ajutând șoferul să parcheze sau să iasă dintr-un loc de parcare utilizând doar telecomanda cheii. Și când credeai că ai aflat despre toate tehnologiile performante ale noului Sportage, monitorizarea Surround View te surprinde. Aceasta oferă șoferului o imagine de 360 de grade a mașinii și a zonei din jurul acesteia.

Aventura, strigați… Sportage!

Pentru un stil de viață dinamic, Sportage oferă o selecție diversă de moduri de rulare, dintre care cel mai interesant este modul Terrain. Cu ajutorul acestuia, setările automobilului vor fi efectuate automat, astfel încât condițiile diverse de drum, precum noroi, nisip sau zăpadă să reprezinte doar o provocare pentru aventurierul din tine.

Noi nu ne putem plictisi să vorbim despre acest nou model la superlativ! Avem toate motivele să o facem: datorită controlului electronic al suspensiei, poți obține un nivel optim de confort  și siguranță.

Dar până ajunge noul Kia Sportage în showroom-ul nostru, avem timp să punem la punct detaliile despre toate aventurile și excursiile pe care ni le dorim… doar volanul acestuia. Rămâi cu ochii pe noi, pentru a fi la curent cu noutățile despre semnele bune pe care anul 2022 le are.

 

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>