Patru distincții pentru Kia la premiile „WHAT CAR? AWARDS”

  • Premiul „Best Family SUV” pentru Kia Sportage pentru al doilea an consecutiv
  • Premiul „Best Family Electric SUV” pentru Kia EV6
  • Premiul „Best Electric 7-Seater” pentru Kia EV9

Kia câștigă premiul „Tow Car Award” pentru gama sa largă de mașini cu sistem de remorcare

19 ianuarie 2024 – Kia a câștigat patru distincții la premiile „What Car 2024? Car of the Year”, inclusiv în categoriile principale pentru Kia Sportage și Kia EV6. David Hilbert, director de marketing Kia Europa, a comentat: „Câștigarea a patru premii prestigioase What Car? Awards este o realizare de care ne putem simți cu adevărat mândri. În timp ce SUV-ul Kia Sportage este lider în clasa sa prin designul său remarcabil, sistemele de propulsie eficiente și caracterul practic impresionant, faptul că cititorii au votat din nou pentru EV6 și pentru recent introdusul model EV9 este impresionant. Anul acesta urmează să fie încă unul interesant în călătoria noastră de a deveni un furnizor de top de soluții de mobilitate sustenabilă la nivel mondial.”
Kia Sportage: ‘Best Family SUV’
Pentru al doilea an consecutiv, Kia Sportage a primit premiul „Best Family SUV” (Cel mai bun SUV de familie). Arbitrii l-au plasat înaintea tuturor celorlalți rivali într-una dintre cele mai populare și aprig disputate clase.
Juriul, format din echipa de experți în teste auto a revistei, a comentat: „Kia Sportage are o rulare mai confortabilă decât rivalii cheie, dar inspiră încredere pe drumurile cu serpentine, datorită aderenței bune și direcției precise. De asemenea, dispune de un interior cu aspect inteligent și ușor de utilizat, care oferă o poziție de condus ridicată, corespunzătoare. Și indiferent unde te afli în mașină, există mult spațiu pentru cap și picioare, iar interiorul modelului Sportage se simte aerisit în mod plăcut.”
A cincea generație a modelului Kia Sportage a fost introdusă la începutul anului 2022 și a câștigat categoria „Best Family SUV” la premiile What Car? în 2023. Anul trecut, noul Kia Sportage a fost cea mai bine vândută linie de modele din Europa, cu 165.354 de unități vândute.
Kia EV6: ‘Best Family Electric SUV’
La doi ani de la câștigarea marelui premiu „Mașina anului’” la What Car? Awards, Kia EV6 este încă văzut de mulți ca standard pentru automobilele electrice din clasa sa. Mașina a câștigat premiul „Best Family Electric SUV” în 2024, înaintea mai multor modele intrate recent într-un segment din ce în ce mai competitiv.
Judecătorii au comentat: „Doi ani după ce a fost desemnată „Mașina anului” la premiile „What Car?”, Kia EV6 continuă să îmbine o autonomie excelentă, încărcarea rapidă, un echilibru fin de rulare și manevrabilitate și niveluri generoase de echipare la un preț competitiv mai bun decât orice rival. În plus, în ciuda aspectului său elegant, este o alegere practică, oferind mult spațiu atât în față, cât și în spate, și un portbagaj de dimensiuni bune.”
EV6 oferă o autonomie de rulare de până la 528 km conform ciclului de testare „combinat” WLTP*. Șoferii pot alege între modele cu tracțiune spate sau integrală, precum și un model EV6 GT performant, care poate accelera de la 0 la 100 kmh în doar 3,5 secunde. EV6 are o performanță ridicată în sectorul EV în creștere în Europa, cu peste 36.000 de unități vândute în 2023.
Kia EV9: „Best Electric 7-Seater”
De asemenea, Kia EV9 a primit premiul „Best Electric 7-Seater” (Cel mai bun model electric cu 7 locuri). O subcategorie a premiului „Best Electric 7-Seater”, modelul EV9 a fost lăudat de către juriu pentru capacitățile și valoarea sa în comparație cu rivalii săi: „Majoritatea SUV-urilor electrice cu șapte locuri sunt fie ridicol de scumpe, fie nu atât de practice pe cât te-ai putea aștepta, dar Kia EV9 este diferit, oferind scaune confortabile pentru șapte adulți într-un pachet care – deși departe de a fi ieftin – are un preț bun comparativ cu rivalii săi. Și cu o autonomie oficială generoasă, EV9 poate face față călătoriilor lungi fără să fii nevoit să-ți faci griji unde va fi următoarea încărcare.”
 

Modelul EV9 este acum disponibil pentru comandă în Europa, oferind o gamă cuprinzătoare de echipamente, un design îndrăzneț și modern și cea mai recentă tehnologie EV. Modelul EV9 cu tracțiune spate este capabil să parcurgă până la 563 km cu o singură încărcare a bateriei* (ciclu „combinat” WLTP), în timp ce modelele „GT-Line” și „GT-Line S” cu tracțiune integrală pot parcurge până la 505 km cu o singură încărcare. Capacitatea sa de încărcare de 800 de volți înseamnă că EV9 poate folosi o putere DC mare pentru a-și reîncărca bateria de la 10 la 80% în doar 24 de minute.
Kia câștigă premiul „Tow Car Award” pentru gama sa largă de mașini cu sistem de remorcare
Al patrulea trofeu obținut de Kia este „Tow Car Award”, rezervat în mod normal unui automobil individual, dar în acest an recunoaște gama largă de mașini Kia care pot avea un sistem de remorcare.
Judecătorii au comentat: „ Specialiștii What Car? și experții de la The Camping and Caravanning Club fac echipă în fiecare an pentru a găsi cele mai bune mașini cu sistem de tractare. Cu toate acestea, în loc să evidențieze un model individual, în acest an, judecătorii au considerat că Kia, ca marcă, merită cel mai mult premiul pentru felul în care construiește în mod constant mașini cu sistem genial de tractare, indiferent dacă doriți un model diesel, hybrid sau chiar o mașină 100% electrică.”
Mai multe dintre mașinile Kia oferă o capacitate mare de remorcare, inclusiv popularele modele Sportage, Sorento, EV6 și – acum – EV9, acesta din urmă oferind o capacitate de remorcare cu sistem de frânare de până la 2.500 kg în echiparea cu 2 motoare și tracțiune integrală.
Notă
(*) Autonomia a fost determinată în conformitate cu ciclul „combinat” al procedurii standardizate de măsurare UE (WLTP – World Harmonised Light Vehicles Test Procedure). Stilul individual de condus și alți factori, cum ar fi viteza, temperatura exterioară, topografia și utilizarea dispozitivelor/unităților care consumă energie electrică, au o influență asupra autonomiei reale și o pot reduce eventual.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>