Despre kit-ul anti-pană

Voiam să începem articolul cu din păcate, nu toate drumurile țării… Dar mai bine spunem așa: se întâmplă uneori să mergem și pe drumuri care nu au deasupra asfalt, iar pe lângă pietre și praf, să fie cuie, șuruburi, cioburi, potcoave sau alte elemente deloc prietenoase cu anvelopele mașinii. Multe modele nu mai pleacă din fabrică și cu roată de rezervă. În schimb, găsești în portbagaj un kit anti-pană, pe care-l poți folosi ca să nu rămâi cu mașina în drum, așteptând un ajutor. Și care ocupă, oricum, mult mai puțin spațiu în portbagaj.

Din ce este compus?

Kit-ul conține o soluție anti-pană pentru anvelope fără cameră și un compresor electric. Cel din urmă se alimentează de la priza de 12 Volți a mașinii. Bineînțeles, kit-ul conține și instrucțiuni de utilizare. Principalul său avantaj este că te ajută să rezolvi problema în cel mult 15 minute și nu mai este nevoie să dai jos janta de pe mașină.

Cum se folosește?

Pneul va fi umplut cu soluția din sticlă, până când aceasta se golește. Iar apoi, practic, toată operațiunea va fi făcută de compresor. Are un cablu atașat, care asigură legătura cu priza, și un furtun pentru alimentarea cu aer. Pana se rezolvă cu o simplă apăsare pe butonul On/Off. Practic, în interiorul pneului, se formează un strat de silicon dur care îl protejează și acoperă gaura care dispare.

Cât costă o soluție nouă?

Față de o roată de rezervă, avantajul este că trebuie să cumperi apoi doar substanța respectivă, deoarece compresorul îl ai deja. Și nici nu costă o avere, în jur de 250 de lei. La capitolul timp, câștigi din nou, iar efortul va fi și el mult mai mic. Însă trebuie să ai în vedere că, deși ai rezolvat problema, pentru siguranța ta și a celor care se află în mașină, nu poți merge cu viteză mai mare de 80km/h. Iar soluția este provizorie: doar până ajungi la vulcanizare. Apoi, trebuie să te oprești și să faci pana.

3 Comments

  • Jessy| 28.09.2018 at 23:08 Răspunde

    250 lei plus un cauciuc nou, pt ca datorita soluției, este f dificil sa mai adere un petic cum trebuie.
    2. Daca se taie cauciucul 2-3 cm, ce facem? Cum ne mai deplasam?

  • Anonim| 30.09.2018 at 11:04 Răspunde

    250 lei solutia? Pai e 200 lei o anvelopa….asta e o idee pentru puturosi sau…fitosi…sau da pentru femei.

  • Mihai| 02.12.2019 at 22:20 Răspunde

    Cum se împacă solutia cu valva cu senzor de presiune?

    Leave comments

    Your email address will not be published.



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>