Amorțeală la volan? Sportage o face să dispară!

Ți s-a întâmplat vreodată să te urci în mașină și să nu îți dai seama când ai parcurs anumite porțiuni de drum? Poți avea această senzație când ai de parcurs distanțe lungi pe autostradă. Traficul e mult mai lejer, întâlnești mai rar intersecții și virajele dispar și ele. Tot acest tablou te poate transpune într-o stare de amorțeală. Momentul este numit hipnoză la volan și nu trebuie neglijat, pentru că poate duce la pierderea controlului mașinii sau chiar la somn.

Inițial, poți crede că starea de hipnoză este același lucru cu somnolența, însă cea din urmă este cea care te determină să reacționezi mai lent și să nu te concentrezi la ce ai de făcut. Sportage știe că te poți întâlni cu o astfel de situație, așa că este echipat cu Driver Attention Warning, sistemul care detectează nivelul tău de concentrare și te anunță vizual și auditiv când e nevoie să iei o pauză. Dacă la bord apare o ceașcă de cafea, înseamnă că trebuie să tragi pe dreapta.

Automatismele funcționează mai ales dacă ai reușit să bifezi opt ore de somn pe noapte. În cazul în care apare un pericol, mintea și corpul vor primi impulsurile necesare pentru a-ți stârni reacția potrivită. În cazul în care ești la volanul lui Sportage, sistemul Smart Cruise Control măsoară distanța față de automobilul din față, ajustând viteza în mod automat în momentul în care cel din față încetinește. Iar dacă frânează brusc și timpul tău de reacție este redus, sistemul va frâna în locul tău pentru a evita coliziunea. Totuși, niciun sistem de siguranță nu va înlocui concentrarea pe care trebuie să o ai mereu la maximum.

Pentru a evita stările de amorțeală și hipnoză la drum lung, e bine să iei pauze la fiecare două ore. Și cum pe autostradă, peisajele apar rar, iar drumul pare nesfârșit, încearcă să îți miști des privirea: verifică constant oglinzile, privește întreaga porțiune de drum și fii atent/ă la toți participanții la trafic!

Esențial este să păstrezi un aer curat și răcoros în mașină pentru a te menține fresh. Întreținerea sistemului de climatizare joacă cel mai important rol în acest sens, așa că dacă ai nevoie de o verificare, găsești service-ul nostru pe Calea Giulești, nr. 121J.

Totodată, o bună postură contează în orice moment. Îți oferă un plus de încredere și siguranță în lucrurile pe care le faci. La volan, reglează-ți scaunul astfel încât să poți sta relaxat/ă, dar să ai și poziția corectă în timp ce conduci: te va menține mai alert/ă și atent/ă la acțiunile din trafic.

În cazul în care ești fan al muzicii lente, păstrează playlist-ul pentru serile relaxante, alături de ceaiul preferat. Poate este un remediu bun pentru adormirea copiiilor în mașină, însă și energia ta se va diminua astfel. Mai bine optează pentru melodii ritmate, știri care te interesează sau câteva jocuri pe care le poți face când în mașină sunt mai mulți pasageri.

Chiar și drumurile monotone pot fi o plăcere când conduci automobilul preferat. Dacă încă nu l-ai găsit, haide în showroom-ul nostru de pe Calea Giulești, nr. 8D. Sigur vei găsi un model care va răspunde așteptărilor tale, avem opțiuni multe! Vino să le descoperi!

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>