Călătoria inventivă: XCeed îți propune câteva jocuri!

Uneori drumu-i lung până acasă, iar aglomerația nu face echipă bună cu timpul și nici cu răbdarea noastră. Ce faci când copiii se plictisesc și nu mai au stare? Îi ții de vorbă! Cum? Prin jocurile pe care le propunem în rândurile următoare.

Fredonează melodia! Nu trebuie să ai vreo voce de artist/ă pentru a juca acest joc. Trebuie doar să fredonezi melodiile preferate, dar fără să rostești cuvintele. Așa, devine mai complicat pentru cei din mașină. Cine ghicește cele mai multe melodii câștigă!

Cuvântul nepermis. Cheamă creativitatea, vei avea nevoie de ea! Să spunem că cineva este desemnat să conducă jocul. Va interzice pentru ceilalți câte un cuvânt, iar apoi le va pune întrebări care au legătură cu acel termen. Fiind interzis, ei vor fi nevoiți să înlocuiască termenii cu alții cât mai apropiați. De exemplu: interzicem cuvântul mare, iar întrebările pot fi de genul: Unde facem plajă? Pe unde circulă vapoarele? Dacă nu mergi la munte, atunci mergi la…? Succes!

Mașinile colorate. Este un joc care se bazează mai mult pe noroc, dacă nu ești daltonist/ă. 🙂 Fiecare dintre participanți va alege o culoare. Va fi stabilit un număr, să zicem 20. Primul care ajunge la 20 de mașini în culoarea aleasă câștigă. Stabiliți voi premiul. Poate un suc la oprire. Ținem pumnii!

Ce încape în portbagajul lui XCeed? Poate știai jocul sub denumirea de „ce încape într-o valiză?”, însă contextul ne determină să îl schimbăm puțin. Trebuie să spui orice lucru care, fizic, poate fi pus în portbagajul lui Xceed, până când nimeni nu va mai avea nicio idee. Nu-i așa de simplu! Fiecare va trebui să zică un obiect, în funcție de litera alfabetului la care a ajuns. E destul de încăpător portbagajul lui XCeed, are 426l, deci s-ar putea să dureze ceva jocul ăsta! Începem noi cu primul cuvânt: aspirator.

Memoria imbatabilă. Cineva trebuie să înceapă cu o propoziție. De exemplu, „Primul lucru pe care îl cumpăr de la magazin este ciocolata.”. Apoi, fiecare trebuie să continue fraza cu un alt cuvânt, însă trebuie să le adauge și pe cele spuse de cei dinainte. Jocul devine mai distractiv când sunt rostite cuvinte rar întâlnite, precum: poliglot, edulcorat sau paralelipiped. Câte crezi că reușești să ții minte?

Ghicește animalul! Ideal ar fi de jucat în doi. Unul se gândește la un animal, iar celălalt pune întrebări pentru a-și da seama despre ce este vorba: O parte din el se regăsește și la exteriorul lui XCeed!(grila TigerNose) Deja avem câteva idei… Sau: Are blană? E periculos? Trăiește în junglă?

Nu uita, însă! Orice ai alege să joci în timpul mersului, privirea trebuie să fie la drum, chiar dacă XCeed vine la pachet cu un ansamblu de sisteme de asistență care îți aduc un plus de siguranță în fiecare călătorie. Blind-Spot Collision Warning te va atenționa dacă cineva apare în unghiul mort al mașinii tale, Forward Collision-Avoidance Assist te ajută să eviți incidentele din trafic, prin estimarea distanței prea mici față de mașina în spatele căreia te afli, iar lista poate continua.

Dacă vrei un automobil de oraș, spațios, cochet și pregătit și pentru plimbările din weekend, vino la test drive, să faci cunoștință cu XCeed!

1 Comment

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>