Blog

Latest Industry News

Cum s-a văzut anul 2023 la Autonet Kia

E perioada din an în care tragem pe dreapta și oprim, la propiu, motoarele. Scoatem cheia din contact și ne reconectăm cu tot ce înseamnă acasă, tradiții, familie, oameni dragi. 2023 a fost plin de provocări la Autonet Kia, dar am avut parte și de multe oportunități, chiar de la începutul anului. În 9 ianuarie, am livrat o flotă de 5 automobile Kia Ceed. A fost ales în primul rând pentru cei 7 ani de garanție și pentru raportul excelent între putere și consum.

 

 

Pe final de ianuarie, Kia EV9 a fost desemnată „Mașina anului 2023” de publicația What Car?, chiar înainte ca modelul să fie lansat oficial. Este vorba despre SUV-ul Kia 100% electric, cu profil elegant, grilă iluminată și linii clare. Versiunea GT Line întărește premisa călătoriei în timp, fiind echipată cu Highway Driving Pilot (HPD) – conducere autonomă condiționată de Nivel 3. Ai peste 541 km autonomie în care poți testa noua funcție și nu numai! Iar Over-the-Air (OTA) este funcția care le permite posesorilor să actualizeze oricând și oriunde funcțiile modelului EV9 prin Kia Connect Store.
La jumătatea lunii februarie, KIA a fost votată în topul mărcilor fiabile, pentru al treilea an consecutiv, modelul Sportage fiind unul dintre cele mai îndrăgite, potrivit studiului „Fiabilitatea Vehiculelor” făcut de J.D. Power.

 

În martie, chiar de Ziua Femeii, Kia Niro a fost desemnat câștigătorul a două titluri: „Best Urban Car” și „Women’s World Car Of The Year 2023”. Asta în urma votului a 63 de jurnaliste auto din 43 de țări și cinci continente, care au testat zeci de modele și au evaluat fiecare detaliu al competitorilor.
Ultimul weekend din luna martie a început cu startul programului Rabla, de reînnoire a parcului auto din România. Mulți dintre clienții Autonet Kia abia așteptau momentul!

 

 

Încă un premiu a ajuns la Kia în 7 aprilie, de data asta pentru modelul EV6 GT, care a fost desemnat World Performance Car. A primit distincția în cadrul ceremoniei World Car Awards, desfășurată la New York International Auto Show. Juriul concursului a fost format din 100 de jurnaliști auto din 32 de țări. EV6 GT combină autonomia extinsă, interiorul spațios și designul sofisticat cu o putere de 430 kW (585 CP). Rezultat? Performanțe captivante și o accelerație de 3,5 secunde 0-100 km/h. Anterior, Kia EV6 fusese desemnată „Mașina anului 2022 în Europa”.
Nici nu a trecut bine o săptămână, că în palmaresul KIA a mai ajuns un trofeu! Niro Plug-in Hybrid a câștigat premiul „Red Dot Design Award”, la categoria „Product Design”.

 

 

În 21 aprilie, am aflat cu bucurie că Sportage, Ceed și Niro au fost cele mai vândute modele în Europa, vânzările Kia apropiindu-se de 150.000 de unități pe continent, înregistrând o creștere de 2,23% față de anul trecut. De altfel, aprilie a fost luna cu cele mai multe vânzări și la Autonet Kia. Peste 50 de clienți au plecat de la noi la volanul unor automobile Kia noi, cu 7 ani garanție.
În mai, am parcat cinci modele Kia la POLI AutoFest, festivalul mobilității urbane. Vizitatorii au fost impresionați de Niro și Sportage PHEV, dar și de convenționalele XCeed, Ceed și Stonic.

 


În 30 mai, Kia și FIFA au reînnoit parteneriatul mobilității până în 2030! Noul acord încheiat cuprinde acoperirea transportului unei game largi de competiții prestigioase, inclusiv FIFA Women’s World Cup 2023 și FIFA World Cup 2026.
Iar lansarea mult așteptată a lui EV9 a avut loc în 14 iulie: SUV-ul 100% electric și-a făcut prima apariție la „Goodwood Festival of Speed”, cea mai mare petrecere auto tip „garden party” din lume. Modelul a fost denumit și „navă amiral”, datorită celor trei rânduri de scaune ce dispun de 7 locuri.

 


Autonet Kia susține cinematografia românească, așa că în 25 septembrie, am luat parte la decernarea premiilor UCIN 2023! Kia Niro Electric și Kia Sportage Hybrid au avut loc de cinste, pe covorul roșu, în întâmpinarea invitaților!

 


În octombrie, consilierii noștri au spus PREZENT la Salonul Auto București! Ca în fiecare an, au fost câteva zile pline de discuții roditoare.

 


În 10 noiembrie, Kia EV9 a mai adunat o diplomă în palmares! Modelul electric a fost premiat la Golden Steering Wheel 2023 în categoria „Family Cars”.
Pe final de an, ne-am îndreptat atenția spre cei care sunt mai puțin norocoși. Am susținut din nou inițiativa prietenilor de la Grow and Know, care au strâns scrisori de la 600 de copii din medii defavorizate și ne-au invitat să fim Moș Crăciun. Ba mai mult, locația noastră din Calea Giulești 8D a devenit punct de colectare a darurilor.

 


Tragem linie și spunem că 2023 a fost un an bun, plin de oportunități. Sperăm ca și 2024 să ne aducă multe premii și reușite. Ne dorim ca echipa Autonet Kia să rămână unită și plină de energie! Te așteptăm oricând în vizită, la test drive sau pentru verificarea mașinii tale!

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>